Top 10 mooiste stranden van Curaçao, deze moet je gezien hebben!

Na 6 maanden op het mooie eiland Curaçao te hebben gewoond, gewerkt en natuurlijk gefeest, heb ik voor jullie mijn favoriete stranden van 1 tot 10 op een rijtje gezet.  Waarom zijn deze stranden zo mooi? Lees het snel.


1. Klein Curaçao

Klein Curaçao is HET strand wat je moet hebben gezien als je op vakantie gaat naar Curaçao. Je kunt het beste een georganiseerde trip boeken. Mijn voorkeur gaat uit naar Mermaid boat trips. Alles wordt dan via deze organisatie geregeld bijvoorbeeld de boottocht, het eten en een snorkel set. De boottocht duurt ongeveer 2 uur. Als je geluk hebt zie je wilde dolfijnen met de boot mee zwemmen en heb je een prachtig uitzicht op deze geweldig mooie dieren. Bij aankomst op Klein Curaçao ben je gelijk verkocht: het parel witte zandstrand, het helder blauwe water en de palmbomen. Klein Curaçao een goede plek om je snorkel tevoorschijn te halen.

Tip: als je een tour boekt en je komt aan op klein Curaçao, ga niet eerst liggen bakken op het strand maar duik gelijk met je snorkel het water in.  ”Eerst jezelf wel goed insmeren met zonnebrand anders verbrand je daar levend” . Want dan heb je de meeste kans om lekker met de schildpadden te zwemmen. Het is dan nog rustig in het water, dus hé jij ziet dan als eerste die mooie schildpadden.

De prijs van een hele dag eten, drinken en genieten op de Mermaid boot: Volwassenen 95 euro, voor kinderen (4-12 jaar) 47,50 euro en Kinderen (0-3 jaar) zijn gratis.


2. Grote Knip

Toch wel de Must See als je op het eiland bent, en ook wel een van de meest bekende stranden van Curaçao. Niet alleen de toeristen komen op dit strand af, maar ook veel locals komen hier naartoe met hun familie en vrienden om gezellig met z’n alle te BBQ’en op het strand. Het strand is gratis toegankelijk en het ligt 40 minuten rijden vanaf Willemstad.

Tijdens de autorit naar dit strand zie je al erg veel van het eiland. Pas wel op voor de wegen ze zijn niet overal al te best in Curaçao. In plaats van dat je in een rechte lijn rijdt, rijd je daar soms slaloms om de gaten in de weg te ontwijken. ‘Woehoe’ autorit met hindernissen noem ik dat maar wel lachen.

Bij aankomst zie je een prachtig groot strand waar je als je op tijd bent ook gratis schaduwrijke plekjes kunt bemachtigen.


3. Playa Porto Marie

Dit is een van de stranden waar ik het liefste heen ging, Het is ongeveer een half uur rijden vanaf Willemstad. Nadat je een paar minuten over een onverharde weg hebt gereden kom je uit bij een grote parkeerplaats (gratis). De parkeerplaats is wat hoger gelegen en heeft dus een perfect uitzichtpunt over het mooie strand Porto Marie.

Voor dit strand betaal je 5 gulden entree en 6 gulden voor een strandbedje. Er zit een geweldige strandtent bij waar je heerlijk een hapje kan eten of drinken. Mijn favoriete bezigheid hier was zwemmen naar het drijvende vlot om daar heerlijk te genieten van het zonnetje.

Vaak zijn er in deze strandtent bandjes aan het spelen, dat maakt het nog gezelliger. Lekker relaxen, muziekje op de achtergrond je hoofd in het zonnetje en een drankje in je hand. Op dit geweldige strand kan dit allemaal. Voor de duikers is dit strand ook ideaal, er is namelijk een dubbel rif en er is een duikschool dus genieten geblazen.


4. Cas Abou

Cas Abou veel mensen vinden dit een erg fijn en mooi strand, ik zelf heb wat minder met dit strand.  Toch staat dit wel hoog op mijn lijstje omdat dit wel een Must See strand is als je op Curaçao bent. Dit poeder witte strand is zeker de moeite waard om naartoe te gaan. Cas Abou is gelegen tussen Willemstad en Westpunt in. Er is een strandtent te vinden waar je een simpel frietje of frisdrankje kan kopen maar verwacht er niet teveel van.

Het is hier toegestaan om je eigen koelbox mee te nemen met drankjes en snacks. Ook zijn er veel hangmatten op dit strand om lekker in te liggen en ultiem te genieten. Neem vooral een biertje in je hand en ga even in een van die hangmatten liggen.

De kosten voor dit strand zijn 10 gulden per auto (met maximaal 4 personen). Voor elke persoon die meer in de auto zit betaal je 2.50 gulden extra. Let op: op feestdagen of een zondag, betaal je 12.50 gulden per auto. Stel je hebt een bloed hekel aan op het zand te moeten liggen: er zijn strandbedden te huur voor 6 gulden.


5. Playa Lagun

Playa Lagun scoort hier plaats 5 Maar ik geef hem juist de hoogste scoren nummer 1! Dit strand is een gezellig en rustig klein strand met een mooie baai. Je hebt ook heel veel kans dat als je hier gaat snorkelen je verschillende mooie vissen en schildpadden tegenkomt. Tip: neem behalve je snorkel een onderwatercamera mee en ga genieten.

Voor 7 gulden kun je hier een strandbedje huren. extra leuk: je krijgt bij het huren van een bedje een bonnetje voor een gratis koud drankje in het strandtentje boven op de baai. Ook kun je hier heel lekkere tosti’s eten terwijl de leguanen toekijken. Vanaf dit eettentje heb je een prachtig uitzicht over het strand.


6. Kleine Knip

Ik vertelde jullie eerder al over de Grote Knip. Er bestaat ook een Kleine Knip dat is een kleine versie van de Grote Knip. Het is gelegen op 5 á 10 minuten afstand van de Grote Knip. Ga hier dan ook zeker een kijkje nemen, en combineer deze twee stranden.

Dit strand is gratis toegankelijk en er is voldoende parkeergelegenheid (ook gratis). Er zijn verder geen voorzieningen als toilet of eettent. Wel staan er een aantal picknicktafels met parasols waar je heerlijk je eigen meegebrachte eten/drinken op uit kunt stallen. Tip: neem dus een goed gevulde koelbox mee.

Op dit strand komen niet alleen toeristen maar ook de locale mensen af. Zorg daarom dat je in het weekend of op feestdagen op tijd bent omdat het dan druk kan zijn en dit strand niet al te groot is.


7. Kokomo Beach

Een kwartiertje rijden vanaf het centrum van Willemstad ligt Kokomo Beach. Wat vooral bekend is bij iedereen doordat er elke maand de Full Moon party wordt gehouden. Niet alleen is Kokomo een geweldig strand voor een feestje het is ook een fijne locatie om lekker een dag te relaxen. Er is een grote parkeerplaats (gratis) voor de ingang van het strand.

Kokomo is een van mijn favoriete stranden vanwege het helder blauwe water. Je kunt er lekker snorkelen. Het heeft een wit zandstrand en een mooie vlonder. Spring eens van die vlonder af en zwem naar het vlot in het water. Daar kun je heerlijk uitrusten en zonnen.

De entree van dit strand is gratis. Je mag hier zelf geen eten of drinken meenemen. Voor een strandbedje betaal je 7,50 gulden en er is een duikschool aanwezig.

Als je zin hebt in een lekker hapje of drankje ga je naar de Beach bar. Er zijn wc’s (gratis) en douches (kleine vergoeding) aanwezig.


8. Jan Thiel Beach

Het toeristische strand Jan Thiel Beach is vooral populair onder de Nederlanders. De baai ligt daarom vol met toeristen. Het is een beetje ‘kijken en gezien worden’ vind ik daarom ga ik niet graag naar dit strand om te zonnen en te relaxen. Er zijn verschillende restaurants en cafés op Jan Thiel Beach te vinden. Waaronder Zanzibar, Zest en Papagayo Beach. Bij alle drie kun je ligbedjes huren en op het strand liggen.

Wat ik hier jammer vind is dat je niet geleidelijk aan van het strand de zee in kunt lopen. Het is een aangelegd strand en daarom moet je dus vaak via een trapje de zee in. Als je bij Zest op het strand ligt heb je wel de mogelijkheid om meteen de zee in te lopen. Zest heeft als locatie daarom mijn voorkeur.

Je kunt daar voor 50 gulden (omgerekend €22,5) een Cabana bedje huren waar je met z’n tweeën een hele dag op kunt relaxen. Je wordt er op je wenken bediend door gezellig personeel. Bij deze Cabana wordt een handdoek en een grote fles water (plat of bruis) bij de prijs inbegrepen. Je hebt er ook de keus om normale strandbedjes te huren die kosten dan 6 gulden per stuk. Maar dan mis je de extra luxe.

Via de slagboom kom je op de parkeerplaats van Jan Thiel Beach. Kosten hiervoor zijn 6 gulden per persoon. Als je in een van de omliggende resorts verblijft krijg je gratis toegang.

Als je op Curaçao bent moet je zeker eens Jan Thiel Beach bezoeken, je kunt er heerlijk eten en drinken, relaxen en feesten. Houdt je van rust kies dan niet voor Jan Thiel Beach maar ga liever naar een van de bovengenoemde standen.

Tip: elke zaterdagmiddag om 17.00 uur begint de Happy Hour bij Zanzibar, er treden lokale en internationale artiesten en bandjes op. Later op de avond draait er een DJ. Dit is HET feest wat je niet mag missen.

9. Madero o

De broer van Jan Thiel Beach. Dit strand is vooral bekend onder de jongeren. Hier worden heel veel leuke feesten gegeven. In de Nederlandse vakantie periodes en in het weekend  liggen de stranden vol met toeristen die op de nabij gelegen resorts verblijven. Door de weeks is het een stuk rustiger.

Mambo Beach heeft verschillende restaurants en cafés. Waaronder Mambo Beach, Cabana beach, Wet and Wild, Chill Beach bar en grill, Aloha en Hemingway. Als laatste heb je ook het hotel Lions Dive.

Je kun het Sea Aquarium ook op deze baai vinden en is zeker een bezoekje waard. In het Sea Aquarium kun je verschillende dieren bewonderen maar het leukste is toch wel dat je er kan zwemmen met dolfijnen. Kortom er is genoeg te zien en te doen Op Mambo Beach.

Persoonlijk vind ik Mambo Beach veel te druk, het strand is mij te vol. Maar in de avonduren ben ik er wel op de feestjes te vinden. Tip: woensdagavond is het bij Cabana Beach erg gezellig omdat er een groot feest wordt gegeven. En op vrijdagavond en zondagavond is Wet and Wild ‘the place to be’.

De entree is best prijzig: 6.50 gulden en dat is exclusief een strandbedje. De strandbedjes verschillen in prijs dit hangt af bij welke Beach club je gaat liggen.

De boulevard, waar verschillende leuke winkeltjes zijn, kun je gratis bezoeken en ook de parkeerplaats is gratis toegankelijk.


10. Playa Forti

Playa Forti is bekend onder de jongeren omdat die er graag van de hoge rotsen in het water springen.  Je kunt hier vanaf 12 meter hoogte de zee in springen, dit is voor de echte ”Die Hards”. Maar pas op er zijn hier ook wel eens ongelukken gebeurd, wees dus voorzichtig.

Als je boven op de rotsen staat heb je een geweldig uitzicht. Dus ook al spring je niet, klim wel even naar boven voor dit prachtige uitzicht. Hier krijg je geen spijt van. Tip: vergeet je fototoestel niet.

Hier bevind zich een kleine bar en een restaurantje, waar je een lekker koud drankje kan nuttigen terwijl je gekke vrienden zich naar beneden storten van de rotsen. (ik ben een van die waaghalzen dit wel aandurft).

Op het strand zelf is niet zoveel te beleven. Er zijn weinig schaduwplekken en het is er niet zo groot. Het is leuk om gezien te hebben maar om lekker een dag te relaxen zou ik een van de bovengenoemde stranden bezoeken.

 

           

Leave A Reply

Navigate