10 onmisbare apps die je op je telefoon MOET hebben als je gaat backpacken!

Het is eindelijk zover je hebt je baan opgezegd. Een studie behaald of je wilt gewoon weg uit het koude Nederland. Je gaat voor het eerst backpacken. Je vliegticket is geboekt en je weet waar je heen gaat. Toch zijn er een paar apps die heel erg handig zijn als je voor het eerste gaat reizen. Zo kwam ook ik onderweg heel wat backpackers tegen toen ik voor het eerst aan mijn backpack reis begon. De mensen die ik onderweg heb ontmoet gaven me allemaal tips over verschillende handige apps. Deze mag je eigenlijk niet missen op je telefoon als je aan het reizen bent. Hieronder dus de top 10 apps die je echt even moet downloaden voordat je op reis gaat.

1. Maps.me

Ben je snel de weg kwijt? dan is deze app gemaakt voor jou! Iedereen kent google maps wel, het enige nadeel van google maps is dat het internet gebruikt. Dat kan jouw Nederlandse Bundel niet aan als jij ergens anders aan de andere kant van de wereld zit. Maps.me is een google maps maar dan offline. Yes dat moeten we dus hebben. Je kan als je wifi hebt kaarten downloaden van waar je bent op dat moment. Zo kan je dus nooit meer de weg kwijt raken onderweg, want je hebt altijd een offline map bij je.

Nog iets handigs van maps.me is dat je plekken kunt pinnen. Stel je zit in een heel leuk eettentje in het buitenland en je wil deze plek niet vergeten. Door jouw locatie op je telefoon aan te zetten weet je precies waar je bent en dus ook waar dat tentje is. Geef die plek een dikke ster en je weet het daarna altijd nog te vinden.

2. Currency

De tweede belangrijkste app is wel de Currency app, het is namelijk wel handig om te weten wat je nou eigenlijk aan het uitgeven bent. Een ander land heeft ook ander geld en een andere waarde aan geld. Om niet opgelicht te worden in bijvoorbeeld Azië gebruik deze app en kijk wat je ongeveer in je hand hebt van waarden. Zo ben je de oplichters te snel af en jij kunt weer net iets meer leuke dingen doen met het geld wat je anders kwijt was geweest aan deze oplichters.

3. Hostelworld

Het is ook wel handig om te weten waar je vannacht nou eens gaat slapen. Daar is de hostelworld app heel handig voor. Je kunt op deze app precies invullen waar je een overnachting zoekt, je ziet de prijzen van de verschillende hostels en een gemiddeld cijfer wat mensen het hostel hebben gegeven die er eerder zijn geweest. Meteen een goede review.

4. Booking.com

Booking.com is eigenlijk een soortgelijke app als Hostelworld alleen heeft booking.com er ook hotels in staan. Ben je het dus een keer zat om in een hostel te slapen met 6 tot 10 mensen op een kamer. Boek dan een hotelletje via booking.com. Je vind er erg snel goede en goedkope hotels.

5. Netflix

Netflix iedereen kent het wel. De app waar je gave films en series op kunt kijken. Je moet alleen wel een abonnement afsluiten voor deze app. Je betaald € 10,99 per maand en dan kun je op twee schermen kijken. Ideaal dus want daarmee kan je de kosten ook nog met iemand anders delen als je dat zou willen. Netflix heeft sinds kort ook een optie waarmee je op de Wifi films en series kunt downloaden. Super handig voor als je een lange autorit of vlucht voor de boeg hebt. Je kunt deze films en series dan offline bekijken.

6. Skyscanner

Skyscanner is de vluchten vergelijkingssite en dus ook een app die je op je telefoon kunt downloaden. Hiermee kun je overal ter wereld vliegtickets checken van alle vliegmaatschappijen. Zo vind je dus gemakkelijk en snel het beste en goedkoopste vliegticket wat bij jou past. Zeker een must have app.

7. Uber

Uber, de app die ik in Indonesie pas leerde kennen. Uber is een app waarmee je goedkoop, snel en makkelijk een taxi kunt regelen. Namelijk met 1 druk op de knop, je weet vooraf wat je moet betalen en dat is dus betrouwbaarder dan wanneer je in Azië zomaar in een Taxi stapt. Ook kun je precies volgen waar de Uber rijder is en over hoeveel minuten die bij jou arriveert. Super makkelijk dus. Je kunt je Creditcard linken aan de Uber app zodat je automatisch betaald. Ik zelf heb dit in Azië niet gedaan daar heb ik gewoon cash betaald per rit. In Australië heb ik wel mijn creditcard gelinkt omdat dat daar gebruikelijk is.

8. Tripadvisor

Tripadvisor de site of app waar je op reis echt iets aan hebt. Wil je een dagtour doen in het stadje waar op dat moment bent. Zoek het op Tripadvisor en die geeft je een hoop leuke opties om te kunnen doen. Ik zelf heb Tripadvisor vaak gebruikt in Azië omdat ik op zoek was naar lekkere lokale eettentjes. Deze app mag dus zeker niet ontbreken op je volgende reis!

9. Splitwise

Splitwise is een gratis tool voor vrienden en huisgenoten om rekeningen bij te houden en andere gedeelde uitgaven, zodat iedereen op tijd terugbetaald wordt. Je kunt alle uitgaven bijhouden in deze app. Zo weet je precies wat je hebt uitgegeven en waar je het aan hebt besteed. Er is ook een mogelijkheid in deze app om een groep te maken. In deze groep kan je verschillende vrienden toevoegen en zo kun je gezamenlijk bijhouden wie wat heeft voorgeschoten en/of nog niet betaald heeft.

10. Skype

DE manier om contact te houden met het thuisfront is via Skype. Je kunt met Skype video calls doen of gewoon chatten of bellen. Heel erg leuk dus als je lang op reis bent en je wilt je familie of vrienden eens zien in plaats van alleen maar bellen of whatsappen. Deze app is gratis te downloaden.

Leave A Reply

Navigate