Mijn Verhaal

Dromen komen uit!

Iedereen heeft een droom, hoe jong of oud je ook bent. Het is alleen jammer dat niet iedereen iets met zijn of haar dromen doet. Mensen bedenken al snel smoezen, ik kan niet op reis omdat… of ik kan die opleiding niet gaan doen want… Allemaal smoesjes, als je echt iets wilt dan kan je die droom uit laten komen. Het is durven, durven in het diepen te springen, durven te gaan, durven los te laten want als je dat niet doet verandert er nooit iets en wordt jouw droom nooit werkelijkheid. En hé waarom zou je het niet proberen wat heb je te verliezen? Je hebt het dan in ieder geval geprobeerd.

Mijn Droom

Mijn droom was als klein meisje al om met dolfijnen te gaan zwemmen, deze mooie dieren van dichtbij bewonderen en ze aan te raken. Deze droom heb ik al waar kunnen maken in 2015. Nadat ik klaar was met mijn studie Ruimtelijke Vormgeving Presentatie en communicatie wilde ik zo snel mogelijk op reis, waar heen dat maakte niet uit als de zon maar elke dag zou schijnen. Uiteindelijk is dat Curaçao geworden. Op dit pracht eilandje heb ik een half jaar mogen genieten, werken en leven. Op mijn verjaardag kreeg ik van mijn ouders mijn eerste droom cadeau namelijk: zwemmen met de dolfijnen. wat was ik blij toen ik de afspraak maakte en de dag was aangebroken om eindelijk mijn kleine meisjes droom in vervulling te laten gaan. Met een big Smile op mijn gezicht zwom ik die dag met mijn lievelingsdieren, en vanaf die dag heb ik besloten om al mijn toekomstige dromen in vervulling zou brengen.

Bucketlist: Zwemmen met dolfijnen Done!

Op Wereldreis

Na 6 maanden in Curadise te zijn geweest kwam ik weer terug in Nederland. De eerste week is Nederland weer geweldig omdat je al je familie, vrienden en kennissen weer ziet. Maar na een paar weken viel ik in een zwart gat, wat doe ik hier, iedereen is nog steeds hetzelfde en doen dezelfde dingen, ik miste mijn vriendinnen en huisgenootjes waarmee ik in Curaçao was. En iedereen ging verder met zijn of haar leventje. Behalve ik, ik stond even stil en bedacht me wat nu..

Die vraag was snel weer beantwoord ik wil me weer vrij voelen, ik wil weer weg, ik wil weer avontuur. Ik kreeg een nieuwe droom: ik wil op Wereldreis gaan.

Om die droom te bereiken moest ik eerst weer even goed gaan sparen en werken. Op 4 oktober 2016 begon ik met het uitvoeren van deze droom en zat ik in het vliegtuig richting Indonesië samen met een ander Nederlands meisje genaamd Linda. Ik had Linda via reismaatje.nl ontmoet omdat we allebei ongeveer hetzelfde plan hadden namelijk de Oostkust van Australië wilde gaan doen met de auto. Als je alleen een auto wilt huren is dat erg duur daarom zochten we allebei een reismaatje om ons plan wel uit te kunnen voeren en deze kosten samen te kunnen delen.

Eerst zijn we 3.5 week naar Indonesië gegaan. We hebben daar Java, Bali en de Gili eilanden bezocht. In deze 3,5 week hebben we veel meegemaakt wat voor ons totaal nieuw was, van de weg zoeken naar het eten van Indonesische gerechten, tot de weg oversteken want ja dat is in Azië nog al een dingetje ‘haha’, tot aan slapen met 4 tot 12 onbekende mensen op een kamer. Niet al die dingen waren altijd even geweldig, maar het was een top ervaring. Living the backpacklife, niet denken maar doen.

Bucketlist: Backpacken door Indonesië Done!

Roadtrippen Australië

Na mijn eerste Aziatische land was het dan eindelijk tijd om naar Australië te vliegen. Spannend want hier had ik mega veel zin in. We landen in Cairns, we stapten uit het vliegtuig en het was gelijk lekker warm. Waar het in Indonesië tropisch heet was en je meteen al gutste van het zweet ook al deed je niks, was dit een hele ander soort hitte. We hebben 2 dagen even uitgerust in Cairns en zijn onze Jucy Van op gaan halen. Toen we die eenmaal hadden kon de roadtrip echt beginnen. Woehoe Dutchies on tour, we zijn helemaal van Cairns naar boven gereden en hebben daar Port Douglas en Cape Tribulation gezien. Daarna zijn we helemaal van Cairns langs de Oostkust naar beneden gereden tot we uitkwamen in Melbourne. De gaafste plekken hebben we gezien en heel veel leuke dingen meegemaakt. Natuurlijk kan niet alles alleen maar leuk zijn en heb je ook wel eens tegenslagen maar daar leer je alleen weer een heleboel van. 

Bucketlist: Roadtrip oostkust Australia Done!

Werken als Au pair

Nadat Linda vertrok naar haar volgende bestemming bleef ik achter in Melbourne, Ik was namelijk van plan om een baan te vinden en een tijdje in Australië te blijven. Ik werk in Nederland altijd in de Horeca dus dacht ik daar in Melbourne makkelijk aan een baantje te komen. Helaas verkeerd gegokt. Omdat Melbourne zo’n gewilde stad is  liggen de horeca baantjes helemaal niet voor het oprapen. Bovendien wilde ik daar niet te lang blijven omdat de hostels erg druk en duur zijn. Dus besloot ik wat anders te gaan doen, Joyce gaat voor het Au pair avontuur. Na een mooi berichtje te hebben gemaakt op verschillende Facebook groepen voor au pairs in Australië, kwam ik uiteindelijk terecht bij een erg leuke familie met 3 kleine kinderen van 2, 4 en 8 jaar oud. Bij hen heb ik bijna 3 maanden gewerkt tegen kost en inwoning. Ik vond ook dit een erg leuke ervaring, je ziet en beleeft in het echt hoe verschillend Nederlanders zijn vergeleken met Australiërs.

Bucketlist: Au pair werk Australia Done!

Tasmanië met vier nationaliteiten

Terwijl ik nog Au pair was kreeg ik weer contact met Morgan, een Amerikaans meisje waar ik in Bali 1,5 dag samen mee heb opgetrokken. We ontmoeten elkaar dansend op de bar in Kuta. Zij vertelde dat ze had gezien op mijn Facebook dat ik eind februari 2017 richting Nieuw Zeeland zou gaan reizen. Dat leek haar ook een erg tof plan en ze wilde graag met me mee. Hoe meer zielen hoe meer vreugd zeg ik altijd. Maar dat is nog niet alles, ze vroeg me ook of ik mee wilde naar Tasmanië samen met haar en nog twee andere meiden. Dat leek me een super leuk plan, zo gezegd zo gedaan.  Op 17 februari 2017 reden we met 4 verschillende meiden uit 4 verschillende landen (Nederland, Frankrijk, Amerika en Engeland) met een gehuurde auto door Tasmanië. Hoe tof is dat, dat je in zo’n korte tijd zulke goede vrienden kan maken en het zo leuk kan hebben.

Bucketlist: Roadtrip Tasmanie Done!

Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland HET paradijs voor mensen die van de natuur houden, en ook mijn paradijs. Wat een geweldig mooi land is dit en wat ben ik verliefd geworden op dit land. Toen ik daar aankwam voelde ik mij daar meteen thuis, raar hé, hebben jullie dat ook wel eens als je ergens komt?

In 5 weken heb ik met de Kiwi Experience bus van het Noord eiland naar het Zuideiland gereisd en de highlights van Nieuw Zeeland gezien. Mijn hoogtepunten tijdens deze reis waren: Sandboarden, je eigen natuurlijke warme bron graven, 134 meter Bungy jump maar daarover later meer.

Deze 5 weken waren natuurlijk veel te kort en ik heb nog lang niet alles van dit geweldige land gezien. Daarom wil ik zeker snel nog eens terug naar dit prachtland om de rest van mijn Nieuw Zeeland Bucket list af te kunnen strepen.

Bucketlist: Highlightes New Zealand Done!

Vietnam & Cambodja

Samen met Morgan ben ik na Nieuw Zeeland verder gaan reizen naar Vietnam en Cambodja. Op 4 april 2017 zijn we begonnen met onze 4 weken door Vietnam te reizen met aansluitend 1 week Cambodja.

Ik vond het heerlijk om weer in Azië te zijn. De warmte, het lekkere eten en de cultuur. Het voelt als vakantie als ik in Azië ben en ja zeg nou zelf vakantie is heerlijk toch.

Bucketlist: Backpacken Vietnam Done!

Bucketlist: Angkorwat tempel gezien Done!


 Volgende Droom

Mijn eerste wereldreis droom is uitgekomen. Ik heb 7,5 maand een geweldige reis kunnen maken door Indonesië, Australië, Tasmanië, Nieuw Zeeland, Vietnam en Cambodja. Door deze reis ben ik op een totaal andere manier terug gekomen in Nederland. Ik heb zoveel mooie plekken gezien en zulke inspirerende mensen ontmoet, dat ik hier iets mee wil gaan doen.

Reizen is mijn passie! Dus waarom zou je niks met je passie doen? Vandaar deze blog, ik wil mijn ervaringen, foto’s, tips en tricks met jullie gaan delen en jullie inspireren dat er meer is dan alleen dit kleine koude kikkerlandje. Sla je vleugels uit en vlieg weg de weide wereld in, het leven is te kort om steeds maar op één plekje te blijven.

Mijn volgende droom is: nog meer reizen te gaan maken om zo weer inspirerende mensen tegen te komen. Door mijn nieuwe avonturen te beschrijven en te laten zien door mijn zelfgemaakte foto’s hoop ik jullie te inspireren je backpack te pakken en ook de sprong te wagen.

 

5 Comments

 1. Wat een heerlijk artikel! Krijg helemaal zin om weg te gaan. Ben benieuwd wat we allemaal gaan meemaken. Houdoee VS Toodaloo!

 2. Super gaaf om je ervaringen te lezen en mooi dat je gewoon je droom achterna gaat
  Mooi beschreven en prachtige foto’s!
  Wat zijn je volgende plannen?

  Greetings Silvano

  • Joyce Reply

   Hee Silvano,

   Wat leuk dat je een berichtje stuurt. Mijn volgende plan is een mini vakantie naar Londen en Slovenië.
   Dus ook hier ga je snel over lezen in een mooie blog. Maar ik wil graag rond juli/aug weer voor een lange tijd op reis richting Azie en terug naar Nieuw Zeeland. Ik heb er heel erg veel zin in om nog meer mooie verhalen en foto’s met jullie te gaan delen.

   Groetjes Joyce

 3. Wat een leuk stuk zeg. En wat heb je al een hoop toffe dingen gedaan! Echt heel gaaf. En je hebt helemaal gelijk. Als je een droom hebt moet je die najagen

  • Joyce Reply

   Hee Denise, Wat leuk dat je een berichtje achter laat.
   En ik ga zeker deze dromen najagen en hoop mensen te inspireren om ook hun dromen na te jagen.
   groetjes Joyce

Leave A Reply

Navigate